Kurssi alkoi ja oli aika taas aloittaa opiskelu. Kurssi vaikuttaa kiinnostavalta ja odotan innolla kaikkea tietoa mitä kurssilla mahdollisesti tulee. Itse johtamisesta minulla on vähän kokemusta, jos lainkaan. Tulevaisuutta ajatellen tämä kurssi on ajankohtainen, haluamassani ammatissa johtamistaitoja tarvitaan. 

Ensimmäisellä luennolla käsiteltiin aiheita kuten millainen on hyvä johtaja ja mitä johtaminen on. En ole ikinä enempää miettinyt minkalaista johtaminen on, olen aina ajatellut että johtaja tietää mitä tehdä. Mielestäni hyvä johtaja on ehkä hieman enemmän tehtäväkeskeinen kuin ihmiskeskeinen, mutta ei kuitenkaan unohda alaisiaan. Hyvä johtaja pitää huolta heistä, palkitsee hyvistä suorituksista, ja välillä ehkä vähän rankaiseekin huonoista, sopivissa rajoissa. Hyvä johtaja pyrkii myös kehittämään alaisten omaa päätöksentekokykyä, ja patistaa välillä tekemään omia ratkaisuja. Alaisten kuuluu tuntea että johtaja luottaa heihin, eikä suinkaan pelätä tätä. Usein johtaja yhdistyy mielikuvaan, jossa alaisia ruoskitaan paiskimaan töitä kovemmin ja kovemmin. Näin ei kuitenkaan tulisi olla näin, ja uskon, että ihmiset saavat aikaan paremmin ja parempaa, kun heitä palkitsee, motivoi ja tukee työssä kaikin mahdollisin keinoin.

Johtaminen on kuitenkin itsessään oma taiteenlaji, ja johtamistapojakin on monia erilaisia. Johtajan tulee pystyä vaikuttamaan ihmisiin ja tietää mitä yritystoiminnan eri osa-alueilla tehdään, sekä pystyä miettimään uusia tapoja ratkaista ongelmia. Tilanteet muuttuvat ja johtajan on pystyttävä sopeutumaan vaikeisiinkin tilanteisiin. Luennolla esimerkkinä olikin Elopin tulkinnat hyvänä esimerkkinä. 

Luennolla käsiteltiin myös yksilöiden johtamista. Itse olen aina ajatellut johtamisen niin, että johtaja johtaa ryhmää. Mutta tosiasia on, että johtajan tulee myös osata johtaa yksilöitä. Yksilöjohtamisessa hyödynnetään paljon psykologiaa. Käytössä on monia teorioita kuten Big Five. Olemme kaikki erilaisia, jossa johtajan sekä muidenkin tiimiläisten on otettava työntekijöiden erilaiset ja ainutlaatuiset persoonallisuudet huomioon. Tiimityöskentelyssä on tärkeää pystyä löytämään jokaisen tiimiläisen vahvuudet ja hyödyntää niitä yhteisissä työympäristössä ja projekteissa.

Itse odotan innolla kaikkea sitä tietoa, mitä tulen saamaan tältä kurssilta. Alallani tarvitaan hyviä johtajia, jotka pystyvät hallinnoimaan projekteja luotettavasti sekä kehittämään tiimiä tulevia projekteja varten. Tulevaisuudessa aion pyrkiä johtamaan projekteja, ja näin ollen kurssi on minulle erittäin tärkeä.